Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

132♥ Päin aitoja...

Moikka!
Mulla oli viime maanantaina (28.3.) kouluvalmennus. Kentät ovat vihdoin taas sulat ja hyvässä kunnossa, joten valmennus pidettiin ihan Hannulassa. Äiti tui katsomaan valmennusta joten päätin käyttää tilaisuuden hyödyksi ja tyrkätä kameran hänelle.




Ressu oli hyvä ja huono. Alussa meillä oli tosi isoja ongelmia kun molemmat olimme ihan hukassa. Ressu vaan jäkitti pään ylös, selän alas ja laahusti kuin mikäkin lahna. Itse en osannut korjata tilannetta ja rupesin sähläämään kaikkea samaan aikaan. Onneksi olimme valmentajan valvovan silmän alla ja tilanne saatiin edes jotenkin hallintaan.






Ressu on ollut jo pidemmän aikaa tosi haastava ratsastaa varsinkin oikeaan kierrokseen. Vasemmalta se on aina hetkellisesti täysin kuuro kaikille avuille ja saattaa juosta vaan päin aitoja. Itse olen vielä kuitenkin niin osaamaton etten osaa korjata sen vinoutta. Joten hankalissa tilanteissa, varsinkin kun menen yksin iskee epätoivo ja turhautuminen kun en vain tiedä mitä mun täytyisi tehdä. Olen kokeillut myös kuunnella musiikkia aina välillä sillä musiikki rauhoittaa omia hermojani, jolloin touhu ei mene hakkaamiseksi, sillä sitä kaikista vähiten haluan. Välillä kuulen kuitenkin negatiivista kommenttia musiikin kuuntelusta ratsastaessa. Mitä mieltä te siitä olette? ja miksi?







Laukkatyöskentely jäi valmennuksessa hieman vähäisemmälle juuri tuon vinouden takia kun yritettiin saada ponia ravissa läpi. Kuitenkin mitä kauemmin jynssättiin ympyröitä sitä vaikeammaksi ratsastaminen tuli ja sitä "kuurommaksi" poni tuli varsinkin vasemmalle pohkeelle.





Oma motivaatio alkaa pikkuhiljaa hiipua, ainakin Ressun suhteen. Kuvitelkaa tilanne, että allanne on jääräpäinen poni joka ei liiku eteenpäin ja punkee vaan koko ajan vasemmalle. Et tiedä millä korjata tilanne joten yrität pitää tuntuman mutta varot kuitenkin jäämästä roikkumaan vasempaan ohjaan. Kuitenkaan mikään ei tuota tulosta ja poni juoksee pää pitkänä päin aitoja... Tämä on siis tiivistettynä mun ja ressun ratsastus viimeiseltä kahdelta viikolta. Alkaa moti mennä...




Meillä on vähän suunnitelmaa Ressun suhteen ajatellen jatkoa, mutta en niitä viitsi vielä tänne jakaa kun mikään ei ole vielä täysin varmaa. Katsotaan nyt mihin tää johtaa.


♥:Jenna

9 kommenttia:

  1. Onneks usein näyttää paljon paremmalta kuin tuntuu ;) Toi ei ollut pahan näköstä ollenkaan, mä vakoilin teitä pihatosta kun vietiin Penni takasin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se onneksi usein menee. Huomasin joo XD

      Poista
  2. Kyllä mä ainakin kuuntelin musiikkia yhdessä vaiheessa aina kun ratsastin Jentalla. Kuulokkeilla tietty, jos oli muitakin tai yleensäkin maneesissa/kentällä, maastossa sitten ihan puhelimen kaiuttimesta (koska musiikki saattaa rauhoittaa hevostakin).
    Tietysti siinä on se, että etenkin jos kuulokkeilla kuuntelee, niin ei välttämättä kuule niitä ääniä ja asioita, joita hevonen voi säikähtää tmv, mutta itse olen kyllä sitä mieltä, että jos haluaa niin saa kuunnella musiikkia, eihän se toisten asia ole. Ja kunhan uskoo, että pystyy hallitsemaan hevosensa ja pysymään ehkä kyydissäkin, jos tulee yllättäviä tilanteita, mutta eihän kukaan ole ennustaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullakin usein kuulokkeet, mutta siinä on vaan tosiaan toi pieni haitta ettei kuule ympärillä olevia ääniä. Ainakin toistaiseksi ollaan Ressun kanssa selvitty ihan hyvin vaikka musiikki olisikin soinut. :)

      Poista
  3. Meillä maneesissa radio on usein päälle ja tosi moni haluaa kuunnella musiikkia joten ei siinä mun mielestä mitään väärää oo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi radio ja maneesi kuulostaapa luksukselta! Kelpais tosissaan mullekkin. Ja joo munkaan mielestä siinä ei mitän pahaa ole :)

      Poista
  4. Hyvinhän toi menee ainakin kuvien perusteella.
    Minun mielipide on että mahdollisimman paljon vaan koulutunteja lisää ja vaikka jollain toisella hevosella ensin opettelee ja sitten on helpompi tehdä niitä ressun kanssa. Musiikin kuuntelu on jokaisen oma makuasia. :) hyviä treenipäiviä jatkoonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No jotenkin kummasti tänne aina valikoituvat kaikki ne parhaimmat hetket... Joo, hyvä vinkki! Mulla vaan on kauhean vähän muita ratsastettavia tässä, mutta aina kun on mahdollista päästä ratsastamaan muillakin hevosilla käytän kyllä tilaisuuden. ;) Ja kiitos paljon :)

      Poista
  5. eihän toi nyt niin pahalta näyttänyt ainakaan kuvien perusteella! treeniä vaan, eiköhän se motivaatio sieltä palaile, viimestään sitten kun tulee niitä onnistumisia :-) ootteko miettiny jos ressua kävis joku muu ratsastamassa välillä, jos saisit siitä vähän uutta ideaa omaan ratsastukseen? Jonkun ulkopuolisen näkökulma saattaa auttaa, kun omaan poniin on yleensä tottunut niin että sitä tulee ratsastettua aina samalla tyylillä, joka ei sitten välttämättä joka kerta olekaan se parhain :)

    Ihan vaan näin ehdotuksena siis, ahkerasti sä oot kyllä ressun kanssa treenaillu, tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista