Sivut

tiistai 9. elokuuta 2016

137. Kausi käyntin!

Moikka!
Koko kesänä en ole saanut aikaiseksi tulla kirjoittamaan teille oikeastaan mitään, joten nyt on korkea aika tulla tekemään muutos asiaan. Ratsastuskoululla alkoi kausi siis 1.8. mutta itse pääsin mukaan vasta eilen 8.8. sillä kaksi ensimmäistä tuntia meni ohi mönkkäri onnettomuuden takia. En lähde tilannetta sen enmpää avaamaan, mutta olen ihan kunnossa ja selvittiin säikähdyksellä, muutamalla mustelmalla ja lihas säryillä.


Ensimmäinen kauden tunti jolle pääsin itsekkin osallistumaan oli siis eilen. Olen siis mukana edustusryhmässä eli valmentaudun aktiivisesti ja pääsen mukaan kisoihin. Tähtäämme ratsastuskoulujen välisiin mestaruuksiin. Opettajinamme toimivat estellä Else Väyrynen ja koulussa Anita Arponen.


Meillä oli siis Elsen estetunti ja menin Barbilla. Barbi on Newforest tamma ja super estetykki. Aloiteltiin tunti ihan normaalisti lämmittelemällä hevoset ja ratsastamalla ne ohjan ja pohkeen väliin. Ensimmäinen estetehtävä meillä oli aivan perustehtävä, mutta löytyi siitäkin haastetta. Tultiin siis ravilähestymisellä ristikolle jonka edessä oli yksi ravipuomi. Tehtävänä oli siis tulla esteelle ravissa ja esteistunnassa, nousta puomilla kevyeenistuntaan ja esteen jälkeen siirtää ennen kulmaa käyntiin.


Kaikki estekuvat on ottanut Iina Tiitinen, kiitokset hänelle kuvista!


Tultiin tätä tehtävää useamman kerran, kunnes homma alkoi kaikilla sujumaan ihan hyvin. Siirryttiin sitten pikkuhiljaa menemään pidempiä tehtäviä ja ihan loppuun mentiin jo 4 esteen rataa. Estekorkeus ei ollut kuin sen 60-70cm, mutta ei se korkeus ole oleellista kun harjoitellaan tekniikkaa.






Tykkäsin Barbista kovasti ja tehtävät olivat ihan huippu kivoja ja tuntuu että opin tosi paljon uutta. Else on kyllä taitava opettaja ja suosittelen sitä ihan kaikille!

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti