Sivut

torstai 23. heinäkuuta 2015

Paluu menneisyyteen

Moikka!
Olin viime tiistaina 21.7. Vuotavan Ratsutilalla estetunnilla. Vuotavan ratsutila on siis Mäntsälän keskustasta 5 kilometrin päässä sijaitseva talli joka aloittelee tuntitoimintaa tänä syksynä. Tallilla on siis kaikki Mäntsälän ratsastuskoulun vanhat hepat, joita kävin siis moikkaamassa.

Tosiaan meillä oli siis estetunti ja mä pääsin menemään Luukaksella. Luukas on lihonnut aivan älyttömästi. Se on melkein samassa pisteessä kuin silloin kun se tuli mänraan.  Menin tallille Ellen kanssa jo 14.00 vaikka tunti alkoikin vasta 18.00. Pestiin siinä aikamme kuluksi muutama satulahuopa ja maalattiin tallia. Lopuksi mentiin vielä kasaamaan esteet kentälle ja haettiin ponit sisälle. Vaikka meillä olikin reilusti aikaa olin totta kai silti myöhässä. Mentiin jo hyvissä ajoin kävelemään jotta työt voitaisiin aloittaa heti.

kaikki kuvat (c) Ronja



Aloitettiin sitten ihan maa puomeista ja Luukas oli todella energinen ja innoissaan. Se ei millään olisi malttanut ravata vaan olisi vain halunnut laukata ympäri kenttää. Ensimmäinen tehtävämme oli mennä ravissa kenttää ympäri ja tehdä toiseen päätyyn pääty-ympyrä puomin yli. Tätä tehtiin molempiin suuntiin lisäten vielä ravipuomit toiselle pitkälle sivulle.





Hetken päästä meillä oli kaksi ravipuomia ja niiden jälkeen pieni ristikko ravipuomien tilalla ja tulimme niitä. Luukas oli koko ajan ihan elementissään. Taas kun suunta vaihtui tehtäväksi muodostui puomikasan ja ristikon "sarjaksi" joka oli innari tyyppinen eli ei yhtäkään laukkaa väliin. Tätä tultiin muutama kerta jonka jälkeen molemmat esteet nousivat ristikoiksi.






Käveltiin taas välissä vähän ja vaihdettiin suuntaa jonka aikana opettajamme siirsi esteitä vähän kauemmas jotta väliin tulisi yksi laukka askel. Tultiin se kerran ristikkoina ja sitten pystyinä. Parhaimmillaan esteet olivat sen 50-60cm Varmuutta ei ihan ole mutta arvio oli tämä.
Yritin ajatella enemmän istuntaani joka näkyy muutamassa kuvassa, mutta osasta kuvista voisi päätellä jotain ihan muuta.





Tänään mulla on Anitan estetunti, jonne ihanainen Linnea lupautui kuvaajaksi joten siitä postaus tulossa hyvällä tuurilla vielä tänään. Ja jos sää sallii huomenna tulee maastopostauskin.

2 kommenttia: