Sivut

tiistai 17. marraskuuta 2015

102♥ Klinikalla jälleen!

Moikka!
Niin kuin otsikosta näkyy olimme siis viikko sitten klinikalla toistamiseen. Puhuinkin siitä teille, mutta en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tätä postausta. Puhuin että jonkinlainen videopostaus tyyppinen häsellys voisi tällä kertaa olla mahdollinen toteuttaa, mutta sanon jo nyt ettei sellaista ole. Päätimme keskittyä ihan vaan oleelliseen ja jättää kaikki kamerat suosiolla kotiin. Otin kyllä puhelimella kuvia, mutta julkaisukelpoisuus taitaa olla niille aivan tuntematon käsite.




Maanantaina lähdin kolmannelta tunnilta kotiin ja vaihdoin vaatteet sekä söin nopeasti jotain. Lähdettiin sitten ajamaan tallille ja harjailtiin ressu ja pakattiin kaikki tarvittava mukaan. Lopulta enää vain ponille kuljetussuojat jalkaan ja heiniä koppiin ja menoksi.


Meillä oli siis aika 14:00 hyvinkään hevossairaalalla ja lääkärinämme oli jälleen Luis. Luis on siis englannin kielinen lääkäri, mutta kuitenkin alansa huippuja. Vaikka en itse taakaan ymmärtänyt ihan tarkalleen mitä Luis meille sanoi selvisimme silti ihan hyvin.


Luis katsoi ensin ressun liikettä ilman mitään aineita. Päädyttiin sitten puuduttamaan jälleen molemmat takajalat kintereen kohdalta. Menin sitten selästä käsin vähän ravia. Ressu oli aluksi todella jännittynyt ja kun joku työntekijä kippasi kottikärryt lantalaan Ressu pomppasi tähtiin. Nyt Ressun oikea jalka näytti huonommalta ja lähdettiin puuduttamaan siitä vuohisnivel. Taas venattiin, sitten juoksutettiin ja lopulta ratsastettiin. Ei suurta eroa. Puudutettiin oikea takapolvi ja jälleen odotettiin, sitten juoksutettiin ja lopulta ratsastettiin. Edelleenkään ei näkynyt mitään kunnon muutosta.


Meillä oli tarkoitus kuvauttaa Ressu tällä kerralla, mutta kun kohtaa jossa vika olisi ei tarkasti osata sanoa on ponia vaikea kuvata. Ressu sai siis kortisonit vasempaan kintereeseen ja oikeaan vuohiseen. Nyt ollaan viikko sitä kävelytetty selästä 20-30 min ja Anita tulee tänään katsomaan miltä homma näyttää.



Mulla on tällä viikolla TET-harjoittelu Mäntsälän ratsastuskoululla. Työt alkaa mukavasti 15:00 eli aamulla saa nukkua ja kerkeää tehdä kaikkea valosalla. Työt kuitenkin loppuvat vasta 21:00, mutta eipä se hirvesti haittaa kun nuo aamut kuitenkin tasoittavat tilanteen. Tosiaan tämän tetin takia en pääse kuulemaan suoraan Anitan mielipidettä ponin jaloista, mutta onneksi ihanainen Nea lupasi pitää minut ajan tasalla!

Onkos teillä jo ollut TET-jaksot? Missä olitte? Minne olette menossa, jos teillä e vielä ole ollut?

2 kommenttia: