Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

#75 Onnellinen? No ei ees riitä!!

Nyt mä olen onneni kukkuloilla. Nimittäin tässä on ollut käynnissä pieni prosessi josta olen pidellyt aika matalaa profiilia, mutta nyt sen voi kailottaa vaikka koko maailmalle. Prosessi on nimeltään yhteinen poni. Päädyimme siis noin kuukausi sitten harkitsemaan ponia, kun kaverillani Nealla oli pieni ongelma. Heillä oli siis puolikas poni joka tarvitsee määrätietoisen ratsastajan, mutta sen toinen omistaja halusi myydä sen. Joten he tarvitsivat toisen omistajan jottei heidän tarvitsisi luopua siitä.

 Mutta ennen kuin unohdan niin ponin esittely! Elikkäs ponin nimi on Record tutummin Ressu tai Repa. Luonteeltaan Ressu on fiksu. Välillä vähän liiankin kanssa. Hiukka oma päinen ja arvaamaton otus muttei kuitenkaan vaarallinen. Korkeutta Ressulla on n. 148 (virallista mittausta odotellessa). Nimittäin Ressu on mitattu 4 vuotiaana ja silloin oli 148cm mutta nyt herra on jo 7 vuotta pian kääntyy 8v. ja kasvanut varmasti ponin mitoista yli.














Ostotarkastus oli 20.5. ja sitä ennen olin käynyt ratsastamassa Ressulla kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta oli 29.4. ja toinen kerta 10.5., jolloin Anita oli mukana katsomassa. Hyppäsin siis tuolloin Sunnuntaina 10.5. joka oli siis äitien päivä. Ressu meni kivasti tai aluksi ajattelin niin, kunnes pohja peti, poni pomppasi ja mä lensin komeassa kaaressa selälleni maahan. No näitä sattuu... Ei kun takaisin selkään ja uusi yritys, jonka jälkeen kaikki meni taas hyvin.





Ostotarkastuksen jälkeisenä Lauantaina 23.5. eli eilen poni muutti meille, ja asustelee nytten noin kymmenen kilometrin päässä meiltä. Vaikka matka meiltä on ehkä hieman pitkä, niin toisten omistajien kotoa tallille ei tule edes puolta kilometriä. Heidän pihastaan siis näkyy tallille ja kiikareiden avulla voi tarkastaa onko poni vielä tallella.




Mutta itse asiaan. Lauantaina harjailtiin ponia kun se oli saanut tutustua ensin tarhassa reilun tunnin ajan. Soviteltiin samalla myös muutama satula ja onneksemme Emmi oli paikalla auttamassa. Kiitokset siitä! Päästettiin poni hetkeksi tarhaan ja käytiin itse tekaisemassa ja syömässä pizzat.

Syötyämme palailtiin takaisin maasta käsittelyn merkeissä. Harjattiin poni taas kerran ja laitettiin suitset päähän. Mentiin sitten pyöröaitaukseen kun ei muutakaan mahdollista paikkaa ollut. Nea pyöri hetken ensin Ressun kanssa ja sitten mä yritin matkia kaikkia Nean tekemiä juttuja.
Lopuksi lähdettiin vähän käppäilemään tietä pitkin joka taas oli hieman huono ajatus, nimittäin tie kulki tammojen laitumen viertä koko matkan ja meidän 7 v. ruunasta kuoriutui 2 vuotias ori. Pompuilta tai niiden näkemiseltä ei voinut välttyä yksikään edes vähän näkökenttää omaavaa eliötä. Poni oli niin täpiöissään kun oli yleisöä ja vielä neljä tammaa... Wow!!

Talliin päästiin ehjin nahoin ja lopulta sitten vietiin poni 10 minuutin syöttelyn jälkeen tarhaan. Lähdettiin siitä pika puoliin sitten hakemaan lisää satuloita sovitukseen.




Tänään olikin jo ensimmäinen ratsastus päivä kun satula- ja jalustinhihnatkin osoittautuivat sopiviksi. Mä menin totta kai ensimmäisenä selkään ja ajattelin että minkähän laisia ilmalentoja me saadaan tänään kokea. No ei minkään laisia tai olla Ressun päätös sillä poni kulki tosi nöyränä ja rentona koko ajan. Ei mitään possuiluja missään vaiheessa vaikka tiellä kulkikin ambulanssi pillit päällä ja traktori huristeli ympäri tallin pihaa. Neakin nousi selkään ja meni Ressulla taas näin vuoden tauon jälkeen. Ressu oli niin kauniin ja elegantin näköinen kun kulki reippaassa ravissa kaula pyöreänä.




Illalla käytiin viellä nopeesti tallilla kattomassa oliko Emmi tullut tallille, kun lupasi tuoda sutulan meille kokeiluun ja olihan se. Satula oli ihan ok ja saadaan nyt lainata itä että nähdään vähän miten se käy näin pitemmän päälle ja toden näköisesti ostetaan sitten.


 
 
Noniin... Oliko postaus liian pitkä? Blogin nimi, ulkoasu ja toden näköisesti myös osoite muuttuu, mutta mitä mieltä te olette? Pitäisikö mun vaihtaa tuo osoite vaiko ei?

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Sopivan pituinen omaan mieleeni. Älä ainakaan osoitetta muuta, mielestäni se sopii ihan hyvin vielläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä jos miellytti tuntui kirjoittaessa niin pitkältä... Mutta juu en vaihda sittenkään osoitetta :)

      Poista
  2. Älä hyvä ihminen sitä osoitetta vaihda, mutta se sun ideoima nimi oli kyllä hyvä! ;) Onnistuttiin muuten valitsemaan lähestulkoon samat kuvat postauksiin, mutta haittaneeko tuo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en vaiha en ;) mut siis mitä nimee sä tarkotat nyt...? Niimpä valittiinki mut ei voi mitää :'D

      Poista