Sivut

lauantai 30. toukokuuta 2015

Tuuppausta vai vapaampaa tuupausta?

Moi! Pääsin nyt koneelle enkä halua kirjoittaa kaikkea yhdessä postauksessa joten nämä nyt tulee näin kahdessa osassa. Mutta asiaan!

Elikkäs, menin siis perjantaina tallille ratsastamaan Ressukan. Mentiin testauksessa olevalla koulusatulalla jotta nähtiin oliko se ihan hyvä myös ratsastaessa.


Menin tallille Nean äidin kyydillä kun se tuli töistä hakemaan mut ja vei tallille. Nea olikin jo käynyt pelastamassa ponin sateelta ja vienyt sen sisään. Alettiin sitten laittaa ponia valmiiksi yhdessä ja pikkuhiljaa suunnattiin kentälle.

Mentiin siis ihan perus kouluratsastusta tavoitteena saada poni kulkemaan enemmän omalla moottorilla, mutta samalla ratsastajan apujen käyttö vähenemään. Alkuun tuntui niin kauheelta. Uusi satula hiukan leveä ja poni laiska ja punki joka suuntaan. No hetken päästä päästiin yhteisymmärrykseen mitä tuli tehdä ja poni jo rentoutuikin hieman.


Ravissa tehtiin kaikennäköisiä tehtäviä, kuten esimerkiksi kokorataleikkaa alkupuolisko temponlisäys keskellä kevennyksen vaihto ja loppu pohkeenväistöä uralle. Ekat kerrat meni niin huonosti että jopa pikkulinnut nauro meille. Lopulta poni tajus mitä tehdään ja rupes menemään tosi hyvin.


Laukkoja en ottanu hirveesti mutta sen verran että saatiin harjoiteltua diagonaaleja laukassa ja hieman myös keskiympyröitä ja kulmia. Loppuun menin vielä kouluradan joka olisi MänRan kisoissa 6.6. Radassa on paljon hiottavaa ja pitää treenata vielä todella paljon, jotta saatais ees hyväksytty tulos. Mutta oli se nyt ihan hyvä verrattuna siihen että en ole ratsastanut Ressulla vielä kuin sen viisi kertaa aikaisemmin.


Tänään lauantaina tulin sitten Nealle yöksi kun käytiin vähän heppakaupoilla hööksissä ostamassa kaiken näköstä tarpeellista ja ehkä vähän tarpeettomampaakin tavaraa. Nean äiti ratsasti Ressun aamulla kun Anita piti sille tunnin, mutta silti mentiin Nean kanssa ratsastamaan ressu puoliksi ilman satulaa.


Mentiin tosi rennosti melkeimpä vaan pitkin ohjin ravia ja käyntiä. Ei siis edes laukattu kuin ehkä kolme ympyrää. Ressu oli todella super, liikku hyvin eteen ja rentoutu kivasti vaikkei mitenkään verenmaku suussa ratsastettukkaan. Vaan siis ihan pitkällä kaulalla eteen alas hömpsöteltiin menemään.

Mutta tarvitesn nyt pikaisia mielipiteitä!
Haluatteko te että kuvaan huomenna Nean kanssa MyDayn?

3 kommenttia: