Sivut

lauantai 30. toukokuuta 2015

Varsinaisia loikkakoikkasia

Moi! Olin keskiviikkona ratsastamassa Ressun, mänran estekisoja ajatellen. Eli esteitähän me pompittiin menemään.


Aluks poni oli vähän laiska, tahmea ja punki kokoajan pohjetta vasten. Muutaman kymmenen minuutin verkan jälkeen päästiin jo vähän vauhtiin eikä pohkeita vasten punkemista enää ilmennyt. Muutenkin alkoi jo tahti reipastua sen verran että sain sen liikkeelle ja silloin kun halusin sain laukan vaikka käynnistä pienellä pohkeen puristuksella. Oli ihan huikee tunne. Mentiin alkuun vaan kavalettia ja pientä ristikkosarjaa. Ne meni ihan hyvin ilman mitään ylimääräisyyksiä.


Nostettiin korkeutta vähän ehkä johonkin 50cm. Tulin sarjan ja Ressu lähti heti juoksemaan jo toisesta päästä kohti estettä. Olin varautuneena kaikkeen ja itse hyvässä ryhdissä, enkä mennyt niin kaulalle hypyssä. Se kyllä palkittiin silla vikan hypyn jälkeen tuli äkki stoppin ja pää alas. No ei se ees ollu vielä paha... Tultiin kuitenkin uudestaan heti ja tällä kertaa rauhallisemmin. Hyvin meni.


Kokeiltiin sitten hetken päästä okseria joka oli diagonaalilla. Eka hyppy oli taas vähän mitä oli, koska päästin ponin vähän liikaa eteen jonka seurauksena oli huono paikka. Ressu ponnisti siis aivan liian kaukaa ja minä jäin jälkeen hypyssä. Vedin kauheesti suusta esteen jälkeen ja Ressuhan sai kilarit siitä ja veti taas äkki stopin ja tällä kertaa pukinkin. Lensin kaulalle mutten vielä maahan asti. Tultiin uusiks ja onnistui hyvin. Laukkakin vaihtu esteen päällä. Tultiin muutamia kertoja uusiks niin okseria kuin sarjaakin ja kaikki sujui ongelmitta.


Ajattelin sitten että tuun pienen radan ajatellen että oltas kisoissa vaikka radassa ei ollutkaan kuin 4 estettä. Tultiin alkuun okseri joka meni tosi hyvin. Jatkettiin sarjalle jonne lähdettiinkin pinkomaan pikkasen kovempaa ja heti esteiden jälkeen Ressu päätti oikaista ja heittää takajalat kohti taivasta, jonka seurauksena lensin kauniissa kaaressa selälleni kentän hiekan sekaan.


Lopuks mentiinkin sitten vain ravia ja käyntiä kun omat luottamuksenrippeet pamahtivat ilmaan kuin ilotulitteet. Eipä taida seuraava hyppykerta olla ihan heti... Muttei Ressu sitä kuitenkaan tehnyt ilkeyttään vaan kun raukka pääsi hyppäämään pitkästä aikaa niin vähemmästähän sitä nyt innostuu.

Onks muut nytte tippunu...? Kertokaa toki jotain pahimpia tippumisianne kun niitä on niin kiva aina lueskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti