Sivut

lauantai 17. lokakuuta 2015

Huonoja uutisia!

Moikka!
Arvasin että tämäkin aika tulee joskus. Ainahan elämässä on vaiheita että menee huonosti ja sitten kun luulee saavansa asiansa hyvälle mallille joku pieni asia muuttaa kaiken ja siitä alkaa taas se alamäki.

Kaikki kuvat ovat torstailta ja (c) Linnea Alapiessa

Tässä lähiaikoina on tuntunut että tosi monien hevoset/ponit ovat tulleet kipeiksi tai jotain muuta vastaavaa... Pikku hiljaa on alkanut tuntua siltä että kohta se huono onni osuu omalle kohdalle. No näinhän siinä juuri kävikin.


Viime torstaina mulla piti olla Ressulla Anitan estetunti, mutta toisin kävi. Menin tallille tavallista myöhempään eli mulla oli aika kova kiire laittaa Ressu kuntoon. Onneksi Linnea oli mukana auttamassa ja saatiin poni nopeasti kuntoon. Kerkesin kävellä vähän reilut 5 minuuttia, kun Anita ajoi pihaan. Ressu oli koko ajan tosi pohkeen takana, mutta ajattelin Ressulla olevan vain huono päivä. Aloitettiin ihan vaan käynti työskentelyllä, jossa Ressu oli edelleen tosi pohkeen takana vaikka pyysinkin sitä menemään eteenpäin. Ressu oli todella jumissa selästään, mutta sitähän se on aina ja yleensä se saa kyllä kroppansa jotenkin toimimaan.


Työstettiin käyntiä ehkä n. 10 minuuttia ja poni hangoitteli koko ajan vastaan. Siirryttiin sitten raviin ja hölköteltiin vaan pää pitkänä reippaasti eteenpäin siinä toivossa että poni saisi itse selkänsä vetreytymään. Päin vastoin. Ressu oli hiukan epäpuhdas oikeasta takajalastaan ja mitä enemmän menin sen pahemmaksi epäpuhtauskin meni. Päätettiin sitten antaa Ressun vaan olla, joten hyppäsin alas selästä ja talutin sitä hetken aikaa. Ressu vain luimisteli koko ajan ja jättäytyi taakseni. Päätimme varata ajan klinikalle, jotta saisimme selville onko jalassa jotain. Saimmekin ajan jo tiistaille, eikä tarvitse odotella viikkotolkulla epätietoisuudessa.


Kävelytin Ressun tänään ja eilen. Eilen molemmat oikean puolen jalat oli lämpimät ja kävellessä poni vain luimisteli ja jättäytyi taakseni. En pystynyt kävellä sen kanssa kuin vähän reippaat 10 minuuttia kun ponista näki niin selvästi että sitä sattui. Tänään jalat ei kuitenkaan olleet ollenkaan lämpimät ja pojan ilmekin oli  vähän iloisempi. Joko se johtui siitä että pääsimme metsätielle tai vain siitä että jalka ei ollut niin kipeä.


Raukka parka on ihan pipi. Kerrankin se on nimensä veroinen Ressu!
Onko teillä jotain klinikka kokemuksia? Niitä ja kaikkea muutakin aiheeseen (enemmän tai vähemmän) liittyvää saa jakaa kommenttiboxissa.

8 kommenttia:

  1. Meillä noita klinikka kokemuksia on tullu pariin otteeseen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii... Mut onneks ootte saanu Nemon kuntoo ja nythän teillä menee ihan kivasti :) Kisojaki ootte päässy koluamaan ja ihan hyvin tuloksin ;)

      Poista
  2. Meijän entisellä suokilla todettiin vähän yli vuosi sitten kinnerpatit. Ne oli tosin lievät, mutta ei ollut varaa pitää sitä puolta vuotta levossa. Myytin se yhteen ratsastuskouluun, mutta siellä sitä ei kohdeltukaan hyvin. Kesän alussa yksi mukava tallinpitäjä osti sen ja nyt se on hyvän kohtelun ansiosta alkanut parantua. Että kyllä ne kinnerpatitkin saa hyvällä hoidolla pois alta. Toivottavasti Ressun tilanne selkenee ja hei. Teidän kanssa se parantuu vaikka mistä! Hevonen jaksaa itekin yrittää ja parantua jos on tärkeitä ihmisiä ympärillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaatko sitä Liisiä vai mikä sen nimi oli? Mut harmi ois se varmasti teilläki parantunu! Ja kiitos kyl tää varmaan tästä... :)

      Poista
  3. Kannattaakohan tutkituttaa vatsa ja/tai selkä samalla jos kerran kiukuttelee selästä käsin enemmän? Entäs satulan laitossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Ressuhan on vähän tollanen jäärä että joskus se vaan protestoi ku ei huvita liikkua ja joskus sil kyllä saattaa olla joku paikka kipeä... Nyt meillä on aika epäsopiva koulusatula jota käytetään max 2 kertaa viikossa. Mutta siis Ressun selkä jumiutuu koska se on niin ryhdikäs edestä että kaikki paino tulee taakse ja sen takajalat ei oo vielä niin vahvat että se saisi kannateltua kaiken painon niillä joten se jännittää selkää ja siksi selkä jumiutuu... Mutta kiitos vinkistä ;)

      Poista
  4. Kuinkas siellä nyt jaksellaan?
    Toivottavasti johtui vain lihasjumeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aika kohtalaisesti. Postausta tulossa joten siinä kerron tarkemmin. :)

      Poista