Sivut

lauantai 24. lokakuuta 2015

Klinikka reissu!

Moikka!
Olimme siis tämän viikon tiistaina (20.10.) Animagi hyvinkään hevossairaalalla näyttämässä Ressun jalkoja lääkärille. Niin kuin jo edellisessä postauksessa kerroinkin niin Ressu oli hieman epäpuhdas tunnilla joten näimme parhaaksi käydä tarkastuttamassa poni, jotta tiedetään miten voimme sitä parhaiten hoitaa ja auttaa.

Neahan on nyt siellä Lapissa joten jouduin lähtemään klinikalle kahdestaan isäni kansa. En siis mennyt tiistaina ollenkaan kouluun, sillä kouluni olisi alkanut 10:45 ja silloin olimme jo tallilla. Harjasin pikaisesti Ressun ja vaihdoin sille kevyen sisätoppiksen päälle. Lastaus sujui ongelmitta ja pääsimme lähtemään suhteellisen hyvissä ajoin.

























Löysimme perille yllättävän hyvin ja paikalla oli selkeät ohjeet. Ilmoittauduimme toimistossa ja menimme hakemaan ponin sisälle. Lääkärimme puhui englantia ja oma englannin taitoni on jotain seiskan luokkaa joten voitte vaan arvata kuinka haastavaa oli kommunikoida lääkärin kanssa. Onneksi isäni osaa englantia hyvin, sillä emme edes saaneet hoitajaa tulkkaamaan meille.


Aloitimme sillä että menimme ulos ja ravasimme ressun kanssa suoralla, jonka jälkeen pyöritin sitä pienelä ympyrällä. Lääkäri havaitsi heti pientä ontumista/epäpuhtautta ja pyysi mua juoksuttamaan Ressua. Meillä on ollut ongelmia tuon juoksuttamisen kanssa ja varsinkin liinassa. Pakkohan se oli yrittää. Ensin mun piti saada Ressu vain kävelemään, joka oli oikeastaan ihan helppoa. Lääkäri halusi tietysti nähdä myös ravia ja se ei enää ollutkaan niin helppoa. Ensinnäkään Ressu ei millään olisi halunnut liikkua ja se vain sipsutteli lyhyin askelin laiskasti eteenpäin. Lääkäri pyysi nähdä myös laukkaa, joten siirryimme isommalle kentälle jotta se saisi enemmän tilaa. Eihän ressu meinannut edes ravata ja kun lääkäri hätisteli sitä eteenpäin se otti jalat alleen ja lähti kunnon pukki rodeolla kentän toiseen päähän. Käteni jäi liinaan kiinni joten jouduin vain roikkua perässä.

Tapahtuneen jälkeen lääkäri sanoi että ei laukan näkeminen ole niin tärkeä ja menimme takaisin sisälle. Ressulle laitettiin puudutukset molempiin takasiin kintereen kohdalle ja Ressu oli todella nätisti. Seisoi vaan ja anto lääkärin laittaa piikit. Odoteltiin siinä sitten noin 10 minuuttia siinä jos missä Ressulla meni maltti ja se vaan steppasi ja tökki mua koko ajan.


Lopulta lääkäri palasi meidän luokse ja pyysi mua tekemään taas sitä ravi suora juttua sisällä käytävässä ja siitä siirryimme ulos juoksuttamaan ponia. Poni oli edelleen aika laiska eikä jaksanut liikkua mihinkään. Lopussa se pelästyi jotain pamahdusta ja otti parit pukkihypyt. Mua vähän jäi ärsyttämään kun molemmat juoksutus kerrat loppui siihen kun ressu rupesi possuilemaan.

Mentiin sisälle ja iskä puhui lääkärille ja mä pidin ressulle seuraa. En ihan täysin ymmärtänyt mitä lääkäri sanoi mutta iskä selitti mulle jotain että Ressulla olisi nivelrikko molemmissa takajaloissa. Lopulta onneksi selvisi että se on vasta epäilys. Ressua ei kuvattu sillä lääkäri ei nähnyt sitä tarpeelliseksi, kun kerran lääkityskään ei mitenkään muuttuisi.


Ressu sai siis kortisonia molempiin takajalkoihin kintereeseen ja joutui olemaan karsinalevossa 24h. Nyt se onkin sitten kaksi viikkoa pelkällä kävelytyksellä, mutta onneksi sitä voi kävelyttää kuitenkin selästä.


Oliko tämä postaus teidän mielestä jotenkin sekava? Oma nuppi jotenkin ihan sekasin ja kirjoittaessa teksti tuntui tosi sekavalta. Anteeksi kuvien laatu olen ottanut ne kännykällä ja Facebook toimi välittäjänä ja laadun pilaajana!

2 kommenttia:

  1. Voi kurja, toivottavasti ressu on kunnossa <3 rapsutuksia pojalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ainakin nyt ihan ok. Toivottavasti jatkossakin... Menee perille :)

      Poista