Sivut

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

♦Luukku 13♦



Moikka!
Tänään ajattelin puhua teille aika pelottavasta ja ainakin itselleni hyvin ajankohtaisestä käsitteestä nimeltä tulevaisuus. Ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan tunnin päästä tai vuoden päästä. Elämä on täynnä valintoja jotka voivat muuttaa tulevaisuutta enemmän tai vähemmän.


Käsitteenä tulevaisuus on kaikille varmasti tuttu, mutta sen sisältö on kaikille vain musta aukko. Jokainen voi vaikuttaa tulevaisuuteensa omilla teoillaan ja päätöksillään. Alaikäisen varmasti yksi suurimmista päätöksistä tulee eteen jo yhdeksännellä luokalla, kun pitäisi päättää mihin hakee opiskelemaan. Aloja on paljon ja kouluja vieläkin enemmän, väärä valinta voi vaikuttaa tulevaisuuteen suuresti.


Itselläni ei vieläkään ole selvää suunnitemaa jatko-opintoihin. Hevosala olisi täydellinen ja kiinnostava ammatti. Ypäjä olisi siis tätä ajatellen aivan täydellinen paikka. Tässä vain on yksi mutta, raha. Työnä hevosala on rankkaa ja hyvin fyysistä ja palkat on pieniä. Joten olisiko alalle pyrkiminen viisas ratkaisu?


Muitakin aloja olen miettinyt, mutta eivät ne vaikuta niin kiinnostavilta. Sisustaja, lähihoitaja, turvallisuusala ja muut ovat ihan mielenkiintoisia koulutuksia, mutta ei ne silti iske samalla tavalla kuin joku hevospuolen ammatti. Tämän takia olen miettinyt jos menisin Ypäjälle ja suorittaisin kaksoistutkinnon siellä. Onhan se rankka, mutta saisin silloin yo-paperit jotka mahdollistaisivat ehkä seuraavia opiskelu paikkoja.


Onko kukaan koskaan miettinyt mitä kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä tapahtuu. Missä on ja millaista elämää elää. Suoraan sanottuna omilleen muuttaminen ainakin tällä hetkellä pelottaa minua. Perheestä eroaminen ja omilleen jääminen vain huolestuttavat ja tällä hetkellä vaikka ne ovatkin kaukaisia asioita, ovat ne silti ihan lähellä ja pian ajankohtaisia.


Tällaista tänään! Nähdään huomenna! :)

 
♥:Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti