sunnuntai 6. joulukuuta 2015

♦Luukku 6♦


Moikka!
Olette varmaan monta kertaa lukeneet mun ratsastus historiasta. Tänään emme itseasiassa puhukaan siitä vaan aion esitellä teille mun ratsastushistoriassa esiintyvät hevoset ja ponit, jotka ovat jääneet parhaiten mieleeni. Eli toisin sanoen tässä tulee mun hevosystäviä.

Aloitetaan ihan aikojen alusta. Menin ensimmäisen ratsastustuntini Nasu nimisellä valkoisella ponilla. Nasu oli kuulemma vanha poni ja vuosi pari tuosta eteenpäin kyseinen poni kuoli. Nasusta en muista melkein mitään enkä oikeastaan tiennytkään.

Toinen ratsastuskoulu lemppari oli Nele. Nele oli todella vaalean ruskea, oikeastaan kermanvärinen pitkä harjainen poni. Se oli kiltti ja ihastuin siihen heti ensimmäisillä kerroilla.

Seuraavaksi varmaan tuli Faline poni. Pieni risteytysponi tamma säkää ehkä vähän yli metri. Pieni ja pippurinen tamma sai minut heti pauloihinsa ja se olikin ensimmäinen poni jolla pääsin kisaryhmään mukaan.

Näistä edellä mainituista poniystävistä en muista/tiedä hirveästi sillä tuolloin olin vielä niin pieni ettei minua kiinnostanut ponin ikä tai sen rotu vain ja ainoastaan ulkonäkö ja kiva luonne oli huomion arvoisia asioita. Näistä edellä mainituista poneista ei valitettavasti ole edes kuvia sillä ne ovat sen 2009-2011 ajan ystäviä.

Lore vuonna 2012-2013(?)

En tarkalleen muista kumpi näistä poni kaveruksista tuli ensin, mutta oletetaan nyt että Lore. Lore on siis pieni russponi jonka omistajan kanssa tutustuin pikkuhiljaa tallilla. Muutaman kerran pääsinkin sitten ratsastamaan Lorella kun sen omistaja ei kerennyt/pystynyt menemään. Myöhemmin vuonna 2014(?) aloin vuokraamaan Lorea ja kävin sen kanssa yhdet kilpailutkin huippu tuloksella. Poni jäi minulle kuitenkin nopeasti pieneksi, joten jouduin lopettamaan ponin vuokraamisen.

Lore 2012-2013

Toden näkoisesti Luukas tuli seuraavaksi. Muistan vieläkin ensimmäisen kerran kun näin Luukaksen. Siellä se pimeänä syys iltana seisoi tarhassa jalat polviin asti mudan alla, harja takussa ja naama kurassa. Silti se oli maailman suloisin näky. Sain ponin melkein heti tunnille ja ihastuin siihen heti. Pyysinkin sen heti valmennusponiksi ja kiersimmekin kisoja ja valmennuksia huimat kaksi vuotta. Tämä poni on ja tulee olemaan yksi tärkeimmistä poneista mulle aina ja ikuisesti.

Luukas 2015


Seuraavana tulee Fraula. Tinker/vuonis risteytys tamma. Fraulaa kävin liikuttamassa 2013 vuoden lopulla. Kävimme pääosin vain maastoilemassa, mutta menimme tietysti koulua ja esteitäkin. Fraula oli vähän omalaatuinen ja henkilökohtaisten syiden takia näin parhaaksi lopettaa ponin ratsastamisen.

Bella on tavallaan yksi hevosystävistäni, sillä vaikkei se mikään mun lempi hevonen ollut kisasin sen kanssa kuitenkin melkein vuoden ja kehityimme jonkin verran. Bellalla menin siis 2014 syyskauden ja 2015 kevätkauden.

Bella 2014. Laatuja vaa kaikille!

Vuokrasin myös 2015 alussa Dali nimistä ponia, joka on siis kaverini poni. Lopetin ponin vuokraamisen kuitenkin aika nopeasti sillä se oli aivan älyttömän vaikea ratsastaa.

Dali 2014


Tässä välissä tapasin yhden hevosten omistajan jonka hevosia aloin liikuttamaan hevosia oli laidasta laitaan pyöreästä siroon ja isosta pieneen. Esimerkiksi suomenhevos ori Tietävä, Shire ruuna Pörri ja shetlanninponi ruuna Niilo ovat kyseisen henkilön kautta tutuksi tulleita heppakavereita. Näitä hevosia hoitelin kai 2014 syksystä asti.

Pörri 3v 2014

Niilo 2014

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä tulee tämän hetkinen huomion kerääjä Ressu. Ressusta varmasti tiedättekin jo aika paljon ja lisää tulee, eli jatkoa odotellessa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


♥: Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti